Srdíčka z vanilkové pěny

Recepty, Moučníky

Suroviny

Želatinová vanilková pěna:
5 g želatiny
1 dl šlehačky na žloutkový krém
1 malá šlehačka 33%
2 vejce
150 g cukru krupice
50 g bílé čokolády
1 lžíce vanilkového lihového extraktu
3 lžíce brandy
silikonová forma na deserty
Poleva:
10 g želatiny
50 g bílé čokolády
1 hrnek vody
1 hrnek krupicového cukru
velká lžíce glukózového sirupu
barvivo Wilton na špičku nože

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme žloutky a bílky, 1 bílek ušleháme do tuha, žloutky dáme na mírný plamen s 1 dl šlehačky, stále mícháme, želatinu dáme nabobtnat s trochou studené vody. Když žloutkový krém zhoustne, odstavíme z plotýnky a zamícháme želatinu, aby se rozpustila. Přidáme nasekanou bílou čokoládu a mícháme do rozpuštění. Přidáme brandy a vanilkový extrakt. Občas zamícháme do zchladnutí na cca pokojovou teplotu.

  2. Ušleháme šlehačku s cukrem ne úplně do tuha, lehce vmícháme vychladlý krém a lehce vmícháme ušlehaný bílek.

  3. Naplníme do silikonové formy, snažíme se, aby bylo co nejméně vzduchových bublin. Uhladíme a pokryjeme folií, dáme do mrazáku, nejlépe přes noc.

  4. Na polevu svaříme vodu, cukr a glukózový sirup, vaříme několik minut, mezitím nabobtnáme želatinu s trochou vody. Odstavíme z plotýnky, zamícháme želatinu, přidáme nasekanou čokoládu a mícháme do rozpuštění. Vmícháme barvivo, já přidala i jahodovou příchuť.

  5. Když poleva zchladne na pokojovou teplotu, vyndáme z mrazáku silikonovou formu, vyprostíme zmrzlé moučníky a položíme je na mřížku, pod kterou jsme dali plech na zachycení polevy. Rychle poléváme jeden tvar za druhým. Poleva, která stekla na plech, se dá uchovat několik dní a opatrně v mikrovlnce rozpustit a znovu použít.

  6. Moučníky opatrně přendáme špachtlí na talířky a dáme do ledničky, servírujeme po několika hodinách, kdy jsou rozmražené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!