Srdíčka z vanilkové pěny
Recepty, MoučníkySuroviny
- Želatinová vanilková pěna:
- 5 g želatiny
- 1 dl šlehačky na žloutkový krém
- 1 malá šlehačka 33%
- 2 vejce
- 150 g cukru krupice
- 50 g bílé čokolády
- 1 lžíce vanilkového lihového extraktu
- 3 lžíce brandy
- silikonová forma na deserty
- Poleva:
- 10 g želatiny
- 50 g bílé čokolády
- 1 hrnek vody
- 1 hrnek krupicového cukru
- velká lžíce glukózového sirupu
- barvivo Wilton na špičku nože
Postup Srdíčka z vanilkové pěny
Postup přípravy receptu
-
Oddělíme žloutky a bílky, 1 bílek ušleháme do tuha, žloutky dáme na mírný plamen s 1 dl šlehačky, stále mícháme, želatinu dáme nabobtnat s trochou studené vody. Když žloutkový krém zhoustne, odstavíme z plotýnky a zamícháme želatinu, aby se rozpustila. Přidáme nasekanou bílou čokoládu a mícháme do rozpuštění. Přidáme brandy a vanilkový extrakt. Občas zamícháme do zchladnutí na cca pokojovou teplotu.
Ušleháme šlehačku s cukrem ne úplně do tuha, lehce vmícháme vychladlý krém a lehce vmícháme ušlehaný bílek.
Naplníme do silikonové formy, snažíme se, aby bylo co nejméně vzduchových bublin. Uhladíme a pokryjeme folií, dáme do mrazáku, nejlépe přes noc.
Na polevu svaříme vodu, cukr a glukózový sirup, vaříme několik minut, mezitím nabobtnáme želatinu s trochou vody. Odstavíme z plotýnky, zamícháme želatinu, přidáme nasekanou čokoládu a mícháme do rozpuštění. Vmícháme barvivo, já přidala i jahodovou příchuť.
Když poleva zchladne na pokojovou teplotu, vyndáme z mrazáku silikonovou formu, vyprostíme zmrzlé moučníky a položíme je na mřížku, pod kterou jsme dali plech na zachycení polevy. Rychle poléváme jeden tvar za druhým. Poleva, která stekla na plech, se dá uchovat několik dní a opatrně v mikrovlnce rozpustit a znovu použít.
Moučníky opatrně přendáme špachtlí na talířky a dáme do ledničky, servírujeme po několika hodinách, kdy jsou rozmražené.