Ořechy s chutí hřebíčku
Recepty, CukrovíSuroviny
- 130 g hladké mouky
- 1 lžičku mletého hřebíčku
- 50 g mletých mandlí
- 90 g másla
- 1 lžíci medu
- 50 g jemného třtinového cukru
- Na krém:
- 100 g másla
- 50 g moučkového cukru
- 50 g mletých piškotů
- 70 ml Amaretta
Postup Ořechy s chutí hřebíčku
Postup přípravy receptu
-
Mouku prosejeme a smícháme v míse s hřebíčkem a mletými mandlemi. Změklé máslo utřeme s medem a cukrem, přisypeme sypkou směs a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do folie. Dáme na dvě hodiny do lednice odpočinout.
Do vymazaných formiček na ořechy vtlačujeme trochu těsta. Dáme na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 170°C asi 10 minut. Hotové vyklepneme z formiček a necháme vychladnout.
Připravíme si krém změklé máslo utřeme s cukrem a piškoty pokropené Amarettem. Kávovou lžičkou plníme ořechy krémem, slepujeme dvě půlky ořechů k sobě. Slepené ořechy můžeme postříkat rozehřátou čokoládou nebo lehce posypat moučkovým cukrem.