Ořechy s chutí hřebíčku

Recepty, Cukroví

Suroviny

130 g hladké mouky
1 lžičku mletého hřebíčku
50 g mletých mandlí
90 g másla
1 lžíci medu
50 g jemného třtinového cukru
Na krém:
100 g másla
50 g moučkového cukru
50 g mletých piškotů
70 ml Amaretta

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme a smícháme v míse s hřebíčkem a mletými mandlemi. Změklé máslo utřeme s medem a cukrem, přisypeme sypkou směs a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do folie. Dáme na dvě hodiny do lednice odpočinout.

  2. Do vymazaných formiček na ořechy vtlačujeme trochu těsta. Dáme na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 170°C asi 10 minut. Hotové vyklepneme z formiček a necháme vychladnout.

  3. Připravíme si krém změklé máslo utřeme s cukrem a piškoty pokropené Amarettem. Kávovou lžičkou plníme ořechy krémem, slepujeme dvě půlky ořechů k sobě. Slepené ořechy můžeme postříkat rozehřátou čokoládou nebo lehce posypat moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!