Cuketový pepřák

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

2,5 kg cukety
500 g cibule
500 g čerstvé papriky
250 ml octa
100 ml oleje
1 lžíce soli
1 lžíce pepře
8 plných lžic cukru

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu ostrouháme, zbavíme jadýrek a nastrouháme na nudličky, přidáme na jemno nakrájenou cibuli, papriku (já strouhám všechno na kuchyňském robotu).

  2. Přidáme ocet, olej, cukr, sůl, pepř. Promícháme a necháme odležet do druhého dne - mám vyzkoušeno, že lze zavařovat i dřív, cuketa pustí dostatečné množství šťávy po několika hodinách.

  3. Plníme do sklenic a sterilizujeme na 90°C asi 30 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!