Cuketový pepřák
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 2,5 kg cukety
- 500 g cibule
- 500 g čerstvé papriky
- 250 ml octa
- 100 ml oleje
- 1 lžíce soli
- 1 lžíce pepře
- 8 plných lžic cukru
Postup Cuketový pepřák
Postup přípravy receptu
-
Cuketu ostrouháme, zbavíme jadýrek a nastrouháme na nudličky, přidáme na jemno nakrájenou cibuli, papriku (já strouhám všechno na kuchyňském robotu).
Přidáme ocet, olej, cukr, sůl, pepř. Promícháme a necháme odležet do druhého dne - mám vyzkoušeno, že lze zavařovat i dřív, cuketa pustí dostatečné množství šťávy po několika hodinách.
Plníme do sklenic a sterilizujeme na 90°C asi 30 min.