Kotlety v drožďovém těstíčku
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 vepřové kotlety
- 40 g droždí
- 120 g polohrubé mouky
- 60 ml studené vody
- 60 ml studeného bílého vína
- 2 bílky
- 2 PL rozpuštěného másla
- pepř
- sůl
- olej na smažení
Postup Kotlety v drožďovém těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Kotlety očistíme, z obou stran naklapeme, osolíme a opepříme.
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu.
Droždí najemno nastrouháme, promícháme s moukou a trochou soli, zalijeme vínem a vodou, přidáme rozpuštěné máslo, prošleháme a po lžících vmícháme sníh.
V připraveném hustém těstíčku namočíme kotlety, ihned je vkládáme do vrstvy rozehřátého oleje a smažíme na středním ohni z obou stran dozlatova.