Fazolovo-žampionová polévka, zahuštěná paprikovou jíškou

Recepty, Polévky

Suroviny

2 střední brambory
2 hrsti fazolí
6-8 žampionů menších
1 větší cibule
1 mrkev
2 stroužky česneku
zeleninový bujón nebo jiné ochucovadlo do polévek
1 lžíce sádla nebo olej
pažitka
větvička libečku
sůl
Na jíšku:
2 vrchovaté lžíce hladké mouky
1 lžíce červené mleté papriky
olej

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme olej a na něm osmažíme drobně nakrájenou cibuli, když jí máme téměř osmahnutou, přihodíme česnek na plátky, fazole a chvíli opražíme, zalijeme vývarem tolik, kolik polévky chceme a vaříme, dokud nejsou fazole na skus.

  2. Zatím si uděláme jíšku, na oleji osmažíme do světle hněda mouku, vypneme a dáme mimo sporák, za stálého míchání přidáme papriku a je hotovo.

  3. Během vaření fazolí přidáme brambory nakrájené na čtverečky, na plátky nakrájené žampiony, libeček a později nastrouhanou mrkev.

  4. Do jíšky si nalijeme vodu, prošleháme a zahustíme polévku. Ještě osolíme, povaříme a do hotové polévky dáme pažitku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!