Fazolovo-žampionová polévka, zahuštěná paprikovou jíškou
Recepty, PolévkySuroviny
- 2 střední brambory
- 2 hrsti fazolí
- 6-8 žampionů menších
- 1 větší cibule
- 1 mrkev
- 2 stroužky česneku
- zeleninový bujón nebo jiné ochucovadlo do polévek
- 1 lžíce sádla nebo olej
- pažitka
- větvička libečku
- sůl
- Na jíšku:
- 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
- 1 lžíce červené mleté papriky
- olej
Postup Fazolovo-žampionová polévka, zahuštěná paprikovou jíškou
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme olej a na něm osmažíme drobně nakrájenou cibuli, když jí máme téměř osmahnutou, přihodíme česnek na plátky, fazole a chvíli opražíme, zalijeme vývarem tolik, kolik polévky chceme a vaříme, dokud nejsou fazole na skus.
Zatím si uděláme jíšku, na oleji osmažíme do světle hněda mouku, vypneme a dáme mimo sporák, za stálého míchání přidáme papriku a je hotovo.
Během vaření fazolí přidáme brambory nakrájené na čtverečky, na plátky nakrájené žampiony, libeček a později nastrouhanou mrkev.
Do jíšky si nalijeme vodu, prošleháme a zahustíme polévku. Ještě osolíme, povaříme a do hotové polévky dáme pažitku.