Pikantní špekáčky na topinku
Recepty, OstatníSuroviny
- 3 kvalitní špekáčky
- 1 červená paprika
- 1 větší cibule
- 2-3 stroužky česneku
- 2 lžíce rajského protlaku
- lžička kremžské hořčice
- 1/2 lžičky kajenského pepře
- 2 feferonky (záleží jaké použijete a podle chuti)
- lžička worcestrové omáčky
- sůl
- pepř
Postup Pikantní špekáčky na topinku
Postup přípravy receptu
-
Špekáčky oloupeme a nakrájíme na kousky. Rozehřejeme pánev a špekáčky na sucho opečeme. Pustí svůj tuk. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, očištěné feferonky a česnek.
Restujeme pár minut a přidáme protlak a hořčici. Po zarestování vsypeme papriku nakrájenou na kostičky a vše trochu podlijeme vodou.
Dusíme tak, aby paprika zůstala křupavá. Směs dochutíme pepřem, solí, worcestrem, případně špetkou cukru. Podáváme teplé s topinkou, potřenou česnekem.