Pikantní špekáčky na topinku

Recepty, Ostatní

Suroviny

3 kvalitní špekáčky
1 červená paprika
1 větší cibule
2-3 stroužky česneku
2 lžíce rajského protlaku
lžička kremžské hořčice
1/2 lžičky kajenského pepře
2 feferonky (záleží jaké použijete a podle chuti)
lžička worcestrové omáčky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Špekáčky oloupeme a nakrájíme na kousky. Rozehřejeme pánev a špekáčky na sucho opečeme. Pustí svůj tuk. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, očištěné feferonky a česnek.

  2. Restujeme pár minut a přidáme protlak a hořčici. Po zarestování vsypeme papriku nakrájenou na kostičky a vše trochu podlijeme vodou.

  3. Dusíme tak, aby paprika zůstala křupavá. Směs dochutíme pepřem, solí, worcestrem, případně špetkou cukru. Podáváme teplé s topinkou, potřenou česnekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!