Polévka z mušlí v nálevu
Recepty, PolévkySuroviny
- 20 dkg mušlí ve slaném nálevu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 ks cibule
- 1 ks malé petržele
- 2 plechovky krájených, loupaných rajčat po 40 dkg
- 1/2 litru vody
- 1 kostka zeleninového bujónu
- 1/2 lžičky cukru
- 2 špetky soli
- 2 špetky mletého bílého pepře
- Na ozdobu na talíři:
- strouhaný sýr italského typu
- nasekaná zelená petrželová nať
Postup Polévka z mušlí v nálevu
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme cibuli, osmahneme kostičky petržele. Vlijeme rajčata, vodu, přidáme bujón a povaříme 15 minut.
Scezené mušle propláchneme, vložíme do polévky a vaříme společně 5 minut. Dochutíme podle potřeby solí, pepřem a cukrem.
Na talířích polévku posypeme sýrem, ozdobíme petrželovou natí.