Hovězí s houbami a s tvarůžky

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

600 g hovězího masa (měla jsem vysoký roštěnec)
50 g špeku
houby čerstvé nebo zmražené (měla jsem zmražené v nádobě na 125 g)
2 ks kulatých tvarůžků
2 stonky řapíkatého celeru
1 malá cibulka
1 stroužek česneku
sůl
pepř
kmín
1 PL hladké mouky
2 dl vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, opláchneme a osušíme.

  2. Maso jsem protkla špekem, převázala provázkem a opekla ze všech stran na pánvi. Takto upravené maso jsem přendala do pomalého hrnce.

  3. Zbylý kousek špeku jsem nakrájela na kostičky, rovněž tak cibulku, česnek a řapíkatý celer. Vše jsem dala do pánve a orestovala.

  4. Přidala jsem část vývaru, houby, koření a tvarůžky nakrájené na kousky a nechala 5 minut povařit.

  5. Ve zbylém, studeném vývaru jsem rozmíchala 1 PL hladké mouky a přidala k omáčce a důkladně metličkou promíchala.

  6. Vše jsem přelila do pomalého hrnce k masu a nechala pomalit 4 hodiny na vyšší stupeň.

  7. Po dvou hodinách jsem maso obrátila. Maso bylo báječně křehké a omáčka skrývala jisté tvarůžkové tajemství. Podávala jsem s kuskusem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!