Hovězí s houbami a s tvarůžky
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 600 g hovězího masa (měla jsem vysoký roštěnec)
- 50 g špeku
- houby čerstvé nebo zmražené (měla jsem zmražené v nádobě na 125 g)
- 2 ks kulatých tvarůžků
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 1 malá cibulka
- 1 stroužek česneku
- sůl
- pepř
- kmín
- 1 PL hladké mouky
- 2 dl vývaru
Postup Hovězí s houbami a s tvarůžky
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme, opláchneme a osušíme.
Maso jsem protkla špekem, převázala provázkem a opekla ze všech stran na pánvi. Takto upravené maso jsem přendala do pomalého hrnce.
Zbylý kousek špeku jsem nakrájela na kostičky, rovněž tak cibulku, česnek a řapíkatý celer. Vše jsem dala do pánve a orestovala.
Přidala jsem část vývaru, houby, koření a tvarůžky nakrájené na kousky a nechala 5 minut povařit.
Ve zbylém, studeném vývaru jsem rozmíchala 1 PL hladké mouky a přidala k omáčce a důkladně metličkou promíchala.
Vše jsem přelila do pomalého hrnce k masu a nechala pomalit 4 hodiny na vyšší stupeň.
Po dvou hodinách jsem maso obrátila. Maso bylo báječně křehké a omáčka skrývala jisté tvarůžkové tajemství. Podávala jsem s kuskusem.