Lečo zapečené se žampiony, vejci a sýrem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

5 vyzrálých rajčat
5 paprik barevných
5 žampionů
1 větší cibule
2 stroužky česneku na plátky
lžička mleté papriky
pálivá paprika podle chuti
50-60 g tvrdého strouhaného sýru
sůl
pepř
olej
4 vejce
lžíce smetany nebo mléka

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata nakrojíme do kříže, spaříme horkou vodou a oloupeme. Nakrájíme cibuli na drobno, papriku na proužky, žampiony a rajčata na kousky.

  2. Na oleji zpěníme cibuli a přidáme sladkou papriku a česnek. Zamícháme, do toho vsypeme rajčata, a po chvilce i žampiony a papriku. Ochutíme a dusíme asi 6-8 minut do vydušení většiny tekutiny.

  3. Směs přendáme do pekáčku vhodného do trouby. Vejce rozšleháme se smetanou, smícháme se sýrem (trochu necháme na posypání) a lečo zalijeme.

  4. Zapékáme při 200 st. do ztuhnutí vajec - asi 15 minut. Podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!