Houbová musaka s cuketou
Recepty, HoubySuroviny
- 800 g brambor
- 250 g čerstvých hub
- 1 menší cuketa
- 1 cibule
- olej na dušení hub, osmahnutí cukety a vymazání
- 400 g mleté maso
- sůl
- pepř
- 1/2 lžičky tymiánu
- 1/2 lžičky šalvěje
- 1/2 lžičky rozmarýnu
- lžička sladké papriky
- 3 lžíce kečupu
- 2 stroužky česneku
- 125 ml vývaru
- 3 vejce
- 250 g bílého jogurtu
- 2 lžíce hladké mouky
Postup Houbová musaka s cuketou
Postup přípravy receptu
-
Houby podusíme na cibulce zhruba 15 minut. Přimícháme mleté maso, ochutíme solí, pepřem a ostatním kořením. Přidáme rozmačkaný česnek, kečup a asi po 10 minutách podlijeme vývarem. Necháme úplně vydusit. Cuketu nakrájíme na kostky a osmahneme. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
Vymažeme zapékací mísu, klademe postupně brambory, maso s houbami a cuketu. Dáme další vrstvu a zakončíme bramborami.
Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 stupních 45 minut. Pak zalijeme směsí z vajec, jogurtu a mouky. Zapečeme dalších 15 minut.