Znojemská koňská kýta

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 kg koňské kýty (Argentina)
100 g domácího uzeného špeku
1 cibule
1 lžíce sádla
1/2 l masového vývaru
50 g nakládaných okurek
50 g nakládaných červených kapií
sůl
čerstvě mletý pepř
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Koňské maso nakrájíme na stejně velké kostky. Cibuli zpěníme na sádle s na kostičky nakrájeným uzeným špekem, který necháme lehce vyškvařit, a pak vložíme kostky masa.

  2. Maso opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo, a podlijeme masovým vývarem. Osolíme, opepříme a přiklopené v hrnci dusíme na mírném plameni doměkka dle stáří zvířete cca 2-3 hodiny.

  3. Maso po udušení vyndáme a do šťávy vmícháme mouku rozšlehanou ve 2 dl studené vody.

  4. Provaříme cca 15 minut a pak ponorným mixérem rozmixujeme zcela do hladka. Dle chuti osolíme, opepříme a do vzniklé a skoro hotové omáčky vložíme na kostičky nakrájené nakládané okurky, červenou kapii a vše po promíchání již jen lehce prohřejeme. Výbornou přílohou je houskový knedlík nebo těstoviny či špecle.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!