Znojemská koňská kýta
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 kg koňské kýty (Argentina)
- 100 g domácího uzeného špeku
- 1 cibule
- 1 lžíce sádla
- 1/2 l masového vývaru
- 50 g nakládaných okurek
- 50 g nakládaných červených kapií
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- hladká mouka
Postup Znojemská koňská kýta
Postup přípravy receptu
-
Koňské maso nakrájíme na stejně velké kostky. Cibuli zpěníme na sádle s na kostičky nakrájeným uzeným špekem, který necháme lehce vyškvařit, a pak vložíme kostky masa.
Maso opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo, a podlijeme masovým vývarem. Osolíme, opepříme a přiklopené v hrnci dusíme na mírném plameni doměkka dle stáří zvířete cca 2-3 hodiny.
Maso po udušení vyndáme a do šťávy vmícháme mouku rozšlehanou ve 2 dl studené vody.
Provaříme cca 15 minut a pak ponorným mixérem rozmixujeme zcela do hladka. Dle chuti osolíme, opepříme a do vzniklé a skoro hotové omáčky vložíme na kostičky nakrájené nakládané okurky, červenou kapii a vše po promíchání již jen lehce prohřejeme. Výbornou přílohou je houskový knedlík nebo těstoviny či špecle.