Krkovice na sušených houbách

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 silnější plátky vepřové krkovice
sůl
pepř
2 KL hladké mouky (nebo škrob pro přípravu masitých jídel)
olej
2 cibule
4 stroužky česneku
5 g sušených hub (podhříbci jsou nejchutnější)
1/4 l vody na namočení hub
1 lžička Worcestru
40 g másla
drcený kmín
4 kuličky nového koření
2 lístky bobkového listu

Postup přípravy receptu

  1. Krkovici mírně naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Kdo nezahušťuje moukou, použije škrob pro přípravu masitých jídel.

  2. Sušené houby necháme nabobtnat ve 1/4 litru vody přes noc s troškou drceného kmínu.

  3. Krkovici opečeme z obou stran na horkém oleji, měkkou vyjmeme, do výpeku přidáme nakrájenou cibulku a česnek, o restujeme, vložíme nabobtnalé houby i s vodou, přidáme worcester, nové koření. 2 lístky bobkového listu. Podle potřeby dochutíme, přidáme na zjemnění máslo, vložíme kotlety a ještě krátce povaříme. Jako přílohu podáváme různě upravené brambory nebo rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!