Krkovice na sušených houbách
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 silnější plátky vepřové krkovice
- sůl
- pepř
- 2 KL hladké mouky (nebo škrob pro přípravu masitých jídel)
- olej
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 5 g sušených hub (podhříbci jsou nejchutnější)
- 1/4 l vody na namočení hub
- 1 lžička Worcestru
- 40 g másla
- drcený kmín
- 4 kuličky nového koření
- 2 lístky bobkového listu
Postup Krkovice na sušených houbách
Postup přípravy receptu
-
Krkovici mírně naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Kdo nezahušťuje moukou, použije škrob pro přípravu masitých jídel.
Sušené houby necháme nabobtnat ve 1/4 litru vody přes noc s troškou drceného kmínu.
Krkovici opečeme z obou stran na horkém oleji, měkkou vyjmeme, do výpeku přidáme nakrájenou cibulku a česnek, o restujeme, vložíme nabobtnalé houby i s vodou, přidáme worcester, nové koření. 2 lístky bobkového listu. Podle potřeby dochutíme, přidáme na zjemnění máslo, vložíme kotlety a ještě krátce povaříme. Jako přílohu podáváme různě upravené brambory nebo rýži.