Zeleninový salát s quinoou a olivami

Recepty, Saláty

Suroviny

40 g quinoy
1hrst čerstvého polníčku
1 červená paprika
1 PL černých oliv
1 ČL olivového oleje
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Quinou vaříme ve vroucí osolené vodě asi 15 minut. Poté vypneme plamen a necháme ještě 10 minut dojít pod pokličkou. Slijeme a propláchneme studenou vodou.

  2. Polníček omyjeme, osušíme, natrháme a dáme do mísy.

  3. Papriku omyjeme, nakrájíme na menší kostičky a přidáme do mísy.

  4. Olivy nakrájíme na plátky a vložíme k polníčku a paprice.

  5. Nakonec dáme uvařenou quinou, zakápneme olivovým olejem a citrónovou šťávou.

  6. Promícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!