Mechový chlebík z DP

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

370 g vody (voda - syrovátka 1:1)
200 g celozrnné žitné mouky
300 g hladké mouky
2 lžičky soli
kmín
75 g žitného kvásku
10 g čerstvého droždí

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké, droždí a kvásek nahoru na mouku, odděleně od sebe.

  2. Zapneme program Klasik (základní). Po druhém promíchání (a před třetím kynutím,) pekárnu vypneme, těsto necháme vykynout a pak zapneme program Pečení.

  3. Hotový chleba vyklepneme z formy a necháme vychladnout na mřížce. Chleba je i přes větší množství celozrnné mouky nádherně vykynutý, pružný a s mechovou střídkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!