Mechový chlebík z DP
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 370 g vody (voda - syrovátka 1:1)
- 200 g celozrnné žitné mouky
- 300 g hladké mouky
- 2 lžičky soli
- kmín
- 75 g žitného kvásku
- 10 g čerstvého droždí
Postup Mechový chlebík z DP
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké, droždí a kvásek nahoru na mouku, odděleně od sebe.
Zapneme program Klasik (základní). Po druhém promíchání (a před třetím kynutím,) pekárnu vypneme, těsto necháme vykynout a pak zapneme program Pečení.
Hotový chleba vyklepneme z formy a necháme vychladnout na mřížce. Chleba je i přes větší množství celozrnné mouky nádherně vykynutý, pružný a s mechovou střídkou.