Slané koláčky s klobásou a sýrem

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

175 g hladké mouky
125 g Hery
90 g kysané smetany (1/2 kelímku)
1/2 prášku do pečiva
sůl
mletý kmín
1 klobása podle vlastní chuti
1 vejce
100 g tvrdého sýra - eidam, gouda, nebo uzený sýr
sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, prášku do pečiva, tuku, smetany, kmínu a soli vypracujeme těsto, které dáme odležet do lednice.

  2. Pak vyválíme na sílu asi na 1/2 cm a vykrajujeme malá kolečka, která dáváme na plech, vyložený pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným vajíčkem, dáme plátek klobásy a trošku ji do těsta zatlačíme. Na klobásu ještě položíme malý kousek sýru.

  3. Také můžeme rádýlkem vykrájet čtverečky (se stranou asi 6 cm), na ně dáme silnější plátek klobásy, kostičku sýra, spojíme protilehlé strany k sobě, dáme na plech, potřeme vajíčkem a posypeme paprikou.

  4. Pečeme 20- 30 minut, podle velikosti dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!