Uzená česnečka
Recepty, PolévkySuroviny
- 1,5 litru vývar z uzeného masa
- 10 dkg uvařeného uzeného masa
- 1 syrové vejce
- 1 mrkev
- 5 dkg paprikové libové slaniny (plátky)
- 2 brambory
- 1 cibule
- 5 stroužků česneku
- sůl
- pepř
- sádlo
Postup Uzená česnečka
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme lžíci sádla, necháme rozpálit, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a na tenké plátky nakrájený česnek. Uvařené uzené maso nakrájíme na malé kostičky a paprikovou slaninu na jemné nudličky. Přidáme vše k základu a necháme chvilku restovat.
Brambory nakrájíme na drobné kostičky a malou mrkev nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme do hrnce a zalijeme vývarem z uzeného masa. Vaříme, dokud brambory nejsou měkké a poté rozkvedláme do ještě vařící polévky jedno syrové vejce a můžeme podávat. Polévku můžeme případně ještě dochutit solí, pepřem.