Omáčka z cuket a lichořeřišnice
Recepty, OmáčkySuroviny
- 3 malé cukety
- několik listů lichořeřišnice *
- 1 PL semena lichořeřišnice *
- 4-5 PL olivového oleje
- 2-3 PL zakysané smetany
- sůl
- pepř z mlýnku
- bazalka
- těstoviny (gnocchi)
Postup Omáčka z cuket a lichořeřišnice
Postup přípravy receptu
-
Cukety omyjeme, odřízneme okraje a nakrájíme na plátky nebo kostičky. Listy a semena lichořeřišnice pokrájíme.
V kastrolu rozpálíme olej a nakrájené cukety chvíli opékáme (restujeme). Přidáme nakrájené listy a semena lichořeřišnice, osolíme, opepříme, zalijeme vodou, aby byly cukety ponořené a dusíme doměkka. Vody nedávejte zbytečně moc, aby omáčka pak nebyla řídká.
Odstavíme ze sporáku a rozmixujeme dohladka. Přidáme zakysanou smetanu, metličkou promícháme a případně ještě krátce prohřejeme. Omáčkou přelijeme těstoviny a ozdobíme lístky bazalky (lichořeřišnice).