Kávová bábovka se skořicí
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 vejce
- 150 g másla
- 150 g práškového cukru
- 3 lžičky instantní kávy
- špetka soli
- 1/2 lžičky citronové kůry
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 300 g polohrubé mouky
- prášek do pečiva
- 200 ml mléka
Postup Kávová bábovka se skořicí
Postup přípravy receptu
-
Žloutky, cukr a máslo utřeme.
Přidáme kávu, skořici, citronovou kůru, špetku soli a našleháme.
Pak přidáme mouku s práškem do pečiva, mléko a promícháme.
Nakonec zlehka vmícháme tuhý bílkový sníh.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme při 170°C asi 40 minut.
Hotovou bábovku můžeme pocukrovat.