Kávová bábovka se skořicí

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
150 g másla
150 g práškového cukru
3 lžičky instantní kávy
špetka soli
1/2 lžičky citronové kůry
1/2 lžičky mleté skořice
300 g polohrubé mouky
prášek do pečiva
200 ml mléka

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky, cukr a máslo utřeme.

  2. Přidáme kávu, skořici, citronovou kůru, špetku soli a našleháme.

  3. Pak přidáme mouku s práškem do pečiva, mléko a promícháme.

  4. Nakonec zlehka vmícháme tuhý bílkový sníh.

  5. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme při 170°C asi 40 minut.

  6. Hotovou bábovku můžeme pocukrovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!