Kávová panna cotta s tekutým karamelem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Panna cotta:
150 ml silné kávy
500 ml smetany na šlehání
80 g cukru
8 g plátkové želatiny (asi 4 plátky)
Karamel:
100 g cukru
10 lžic vody

Postup přípravy receptu

  1. Panna cotta: Želatinu namočíme do studené vody.

  2. Za občasného promíchnutí zahřejeme kávu, smetanu a cukr, těsně před tím než začne směs vařit ji odstraníme z ohně.

  3. Do horké směsi dáme nabobtnalou a přebytečné vody zbavenou želatinu. Mícháme do úplného rozpuštění želatiny.

  4. Směs rozdělíme do formiček nebo pohárů. Necháme vystydnout a poté dáme ztuhnout do lednice.

  5. Karamel: Z cukru a třech lžic vody uděláme světlý karamel, nejlépe v kastrůlku se silným dnem.

  6. Postupně přidáváme po jedné lžíci horkou vodu, promícháme. Hlavně opatrně při přidání vody u prvních lžic, trochu to prská.

  7. Karamel necháme vychladnout při pokojové teplotě.

  8. Před servírováním přelijeme panna cottu jednou lžičkou karamelu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!