Kávová kolečka
Recepty, CukrovíSuroviny
- 200 g hladké mouky
- 150 g másla (Hery)
- 70 g mletého cukru
- 1 lžička skořice
- 20 g kakaa
- 40 g mletých ořechů
- 1 žloutek
- 2 lžičky mleté kávy
- 2 lžičky rozpustné kávy
- Krém:
- 250 g másla
- 8 lžic cukru
- 1 lžíce mleté kávy
- 1 lžíce rozpustné kávy
- 2 lžíce rumu
- Poleva:
- cukrářská bílá poleva nebo roztopená bílá čokoláda s kouskem 100% tuku
Postup Kávová kolečka
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do folie a necháme v lednici aspoň hodinu odležet.
Těsto pak vyválíme asi na tloušťku 2 mm, vykrájíme, pokládáme na pečící papír a ve vyhřáté troubě pečeme na 170 stupňů cca 10-12 minut
Krém: Máslo vyšleháme s cukrem a kávou, přidáme rum a ještě chvíli šleháme. Máslo i rum musí mít pokojovou teplotu.
Upečená kolečka slepujeme krémem, potřeme bílou polevou a můžeme ozdobit kávovým zrnem z cukrárny.