Kuřecí čína jinakl
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g kuřecích prsíček
- 1-2 lžíce krystalového cukru
- 1 kuřecí bujon se smaženou cibulkou na pánev
- 1 chilli paprička nakrájená na plátky
- 50 g čínského zelí nakrájeného na nudličky
- 50 g spařených mandlí
- 1 lžíce olivového oleje
- Koření Thajský gril dle chuti
- 2 lžíce bambusových výhonků
- 1 lžička sojové omáčky
- Solamyl dle potřeby
- sůl dle chuti
- voda podle potřeby
- 1 lžička Worcesterové omáčky
- 3 žampiony nakrájené na plátky
- 1 malá mrkev nakrájená na slabé proužky
Postup Kuřecí čína jinakl
Postup přípravy receptu
-
Omyté a osušené maso nakrájíme na proužky.
V míse maso promícháme se solamylem, kořením Thajský gril, chilli papričkou a troškou soli. Promíchané maso přikryjeme fólií a necháme zhruba dvě hodiny odpočívat. Zatím si očistíme a nakrájíme veškerou zeleninu.
Do pánve dáme olej necháme rozehřát a přidáme odležené maso. Maso zprudka opečeme ze všech stran, vyndáme z pánve a udržujeme v teple.
Do výpeku dáme cukr a necháme ho rozpustit, přidáme sójovou a worcestrovou omáčku, zalijeme vodou a necháme provařit.
Dále přidáme veškerou zeleninu, mandle, kuřecí bujón a restujeme asi 5 min. Vrátíme opečené maso prohřejeme a podáváme. Přílohu si dáme jakou máme rádi.