Pečené jablko s klikvou
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 4 jablka
- klikvová zavařenina
- přírodní cukr
- citronová šťáva
- 12 rozinek
- pravá šlehačka (ze smetany na šlehání)
Postup Pečené jablko s klikvou
Postup přípravy receptu
-
Jablka rozkrojíme napříč v horní třetině a z dolní částí odstraníme ohryzek - jde to velmi dobře nožem, někdo ale preferuje při práci lžičku.
Díky tomu nám vznikne jakási nádobka, do které dáme na dno tři rozinky, lžičku klikvové marmelády a lžičku přírodního cukru. Na konec na řez horní části a cukr nakapeme trošku citronové šťávy.
Jablko zaklopíme, dáme na plech a pokračujeme stejně se zbylými třemi jablíčky.
Plech vložíme do trouby rozpálené na 180°C a upečeme - mělo by to trvat přibližně půl hodinky.
Podáváme teplé, mlsouni mohou jídlo ozdobit ještě kopečkem šlehačky s cukrem.