Pečené jablko s klikvou

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

4 jablka
klikvová zavařenina
přírodní cukr
citronová šťáva
12 rozinek
pravá šlehačka (ze smetany na šlehání)

Postup přípravy receptu

  1. Jablka rozkrojíme napříč v horní třetině a z dolní částí odstraníme ohryzek - jde to velmi dobře nožem, někdo ale preferuje při práci lžičku.

  2. Díky tomu nám vznikne jakási nádobka, do které dáme na dno tři rozinky, lžičku klikvové marmelády a lžičku přírodního cukru. Na konec na řez horní části a cukr nakapeme trošku citronové šťávy.

  3. Jablko zaklopíme, dáme na plech a pokračujeme stejně se zbylými třemi jablíčky.

  4. Plech vložíme do trouby rozpálené na 180°C a upečeme - mělo by to trvat přibližně půl hodinky.

  5. Podáváme teplé, mlsouni mohou jídlo ozdobit ještě kopečkem šlehačky s cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!