Křehké řízkykefíráčkyse zázvorovým nádechem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 8 ks kuřecích prsních řízků nebo stehenních
- 1 lžíce mletého zázvoru
- na marinádu:
- 450 ml kefíru
- 2 lžičky soli
- 4 větší stroužky česneku
- 4 cm dlouhý čerstvý zázvor
- na obalení:
- strouhanka
- na smažení:
- olej nebo sádlo
Postup Křehké řízkykefíráčkyse zázvorovým nádechem
Postup přípravy receptu
-
Maso opláchneme a osušíme. Přes potravinářskou folii (nebo igelitový svačinový sáček) zlehka naklepeme a po obou stranách poprášíme mletým zázvorem.
Čerstvý zázvor nožíkem očistíme a společně s česnekem nadrtíme lisem na česnek do litrové uzavíratelné nádobky. Přidáme kefír, sůl a promícháme. Přidáme připravené řízky, které v marinádě dobře promícháme a necháme v chladu 1-3 dny uležet.
Poté z marinády vybíráme přímo do strouhanky, obalíme a ihned vkládáme na pánev do rozehřáté tuku.
Smažíme na mírném plameni po obou stranách doměkka a do zlatavé barvičky.