Křehké řízkykefíráčkyse zázvorovým nádechem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

8 ks kuřecích prsních řízků nebo stehenních
1 lžíce mletého zázvoru
na marinádu:
450 ml kefíru
2 lžičky soli
4 větší stroužky česneku
4 cm dlouhý čerstvý zázvor
na obalení:
strouhanka
na smažení:
olej nebo sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme a osušíme. Přes potravinářskou folii (nebo igelitový svačinový sáček) zlehka naklepeme a po obou stranách poprášíme mletým zázvorem.

  2. Čerstvý zázvor nožíkem očistíme a společně s česnekem nadrtíme lisem na česnek do litrové uzavíratelné nádobky. Přidáme kefír, sůl a promícháme. Přidáme připravené řízky, které v marinádě dobře promícháme a necháme v chladu 1-3 dny uležet.

  3. Poté z marinády vybíráme přímo do strouhanky, obalíme a ihned vkládáme na pánev do rozehřáté tuku.

  4. Smažíme na mírném plameni po obou stranách doměkka a do zlatavé barvičky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!