Játrovo - masová směs
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500-600 g vepřových jater
- 300 g vepřového masa
- 1/2 pórku
- 3 čerstvé papriky
- 1 rajče
- 6-8 žampionů
- 3 polévkových lžic kečupu
- 1 polévková lžíce sojové omáčky
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- kmín
- olej
- 1 kávová lžička bazalky
- 1 kávová lžička oregana
- Solamyl
Postup Játrovo - masová směs
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a česnek.
Přidáme maso na nudličky a osmahneme, osolíme, opepříme, podlijeme vodou, nasypeme bylinky, dr. kmín a dusíme.
Když je maso napůl měkké, přidáme na nudličky pokrájená játra. Opět dusíme. Po asi 10 minutách přidáme na kostičky nakrájená rajčata. Znovu přiklopíme.
Když jsou játra hotová, přidáme na kolečka nakrájený pórek, papriky na nudličky, žampiony na plátky, kečup a sojovku. Podusíme, pokud se nám na závěr omáčka zdá příliš tekutá, zahustíme trochou solamylu.