Játrovo - masová směs

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500-600 g vepřových jater
300 g vepřového masa
1/2 pórku
3 čerstvé papriky
1 rajče
6-8 žampionů
3 polévkových lžic kečupu
1 polévková lžíce sojové omáčky
1 cibule
3 stroužky česneku
sůl
pepř
kmín
olej
1 kávová lžička bazalky
1 kávová lžička oregana
Solamyl

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a česnek.

  2. Přidáme maso na nudličky a osmahneme, osolíme, opepříme, podlijeme vodou, nasypeme bylinky, dr. kmín a dusíme.

  3. Když je maso napůl měkké, přidáme na nudličky pokrájená játra. Opět dusíme. Po asi 10 minutách přidáme na kostičky nakrájená rajčata. Znovu přiklopíme.

  4. Když jsou játra hotová, přidáme na kolečka nakrájený pórek, papriky na nudličky, žampiony na plátky, kečup a sojovku. Podusíme, pokud se nám na závěr omáčka zdá příliš tekutá, zahustíme trochou solamylu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!