Kanec Asiat
Recepty, Jiné masoSuroviny
- kančí kýta cca 500 g
- Na marinádu:
- 2 PL medu
- 2 PL ústřicové omáčky nebo hoisin omáčky
- 1 PL sójové omáčky
- 3 PL rýžového vína nebo suchého cherry
- 2 KL rýžového octa (neměla jsem, použila jsem balsamico)
- 2 KL nastrouhaného zázvoru
- 3 nastrouhané stroužky česneku
- 1 KL drceného chilli (můžeme použít i čerstvé feferonky)
- 1 KL tandoori masala
- 1 PL škrobu na zahuštění
- špetka soli
Postup Kanec Asiat
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kousky a naložíme minimálně na 2 hodiny do marinády.
Poté rozpálíme olej nejlépe ve woku, maso vyjmeme z marinády a opečeme jej zprudka ze všech stran, trochu osolíme.
Přilijeme marinádu, přiklopíme a dusíme doměkka. Podle potřeby podlijeme malinko vodou.
Nakonec dochutíme podle potřeby a zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce vody.
Prohřejeme.