Ostrá polévka z hlívy ústřičné
Recepty, HoubySuroviny
- 1 větší cibule
- 1-2 lžíce oleje
- několik hlív (jakékoliv množství, mohou být i jiné houby, žampiony apod.)
- kmín i mletý
- 1-2 lžíčky vegety
- 1/2 lžíčky pepře
- chilli podle chuti
- brambory
- 1 zakysaná smetana
- 3 lžíčky hl. mouky
Postup Ostrá polévka z hlívy ústřičné
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájet a nechat zesklovatět na oleji. Přidají se nakrájené houby a na cibuli se orestují. Přidat veškeré uvedené koření a zalít vodou.
Vařit asi 10 min, v papiňáku 5 min. Přidat na kostičky nakrájené brambory a když jsou skoro měkké, přidat 1 zakysanou smetanu, ve které jsme rozmíchali asi 3 lžíčky hl. mouky a krátce povaříme.
Když máme jen sladkou smetanu, přidáme s bramborami ocet podle chuti. Osolit. Brambory nesmí být příliš měkké.