Ostrá polévka z hlívy ústřičné

Recepty, Houby

Suroviny

1 větší cibule
1-2 lžíce oleje
několik hlív (jakékoliv množství, mohou být i jiné houby, žampiony apod.)
kmín i mletý
1-2 lžíčky vegety
1/2 lžíčky pepře
chilli podle chuti
brambory
1 zakysaná smetana
3 lžíčky hl. mouky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájet a nechat zesklovatět na oleji. Přidají se nakrájené houby a na cibuli se orestují. Přidat veškeré uvedené koření a zalít vodou.

  2. Vařit asi 10 min, v papiňáku 5 min. Přidat na kostičky nakrájené brambory a když jsou skoro měkké, přidat 1 zakysanou smetanu, ve které jsme rozmíchali asi 3 lžíčky hl. mouky a krátce povaříme.

  3. Když máme jen sladkou smetanu, přidáme s bramborami ocet podle chuti. Osolit. Brambory nesmí být příliš měkké.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!