Žampionová bruschetta s ricottou a tymiánem
Recepty, HoubySuroviny
- bílý chléb (bageta nebo ciabatta)
- 250 g žampionů
- 250 g ricotty
- 2 stroužky česneku
- parmezán
- přepuštěné máslo (např. České Ghíčko)
- čerstvý tymián
- hrubozrnná mořská sůl
Postup Žampionová bruschetta s ricottou a tymiánem
Postup přípravy receptu
-
Žampiony očistíme a nakrájíme na kostičky.
V pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo, přidáme nakrájené žampiony, rozmačkaný česnek, tymián, sůl a vše orestujeme.
Bagetu nakrájíme našikmo na plátky a vložíme ji do předem vyhřáté trouby. Jakmile bageta zezlátne, vytáhneme ji z trouby a lehce pokapeme olivovým olejem.
Každý plátek namažeme ricottou, nahoru navrstvíme žampionovou směs a vše posypeme strouhaným parmezánem. Podáváme teplé.