Slaný koláč s tuňákem a cizrnou
Recepty, OstatníSuroviny
- Těsto:
- 250 g špaldové mouky
- 1 vejce
- 125 g másla
- 25 ml studené vody
- sůl
- Náplň:
- 4 vejce
- 4 plechovky tuňák v tomatě (4 x 80 g)
- 100 ml mléka
- 200 g cizrny (1/2 plechovky)
- balkánský sýr
- 6 malých cherry rajčátek
- hrubozrnná mořská sůl
- sušené oregano
Postup Slaný koláč s tuňákem a cizrnou
Postup přípravy receptu
-
V míse smíchejte suroviny na těsto, pomocí rukou vypracujte bochánek a nechte ho alespoň hodinu odležet v lednici.
Po hodině těsto vytáhněte, vyválejte z něho placku a přeneste ji do koláčové formy. Těsto vytvarujte tak, aby bylo ve všech záhybech a sahalo až po okraj.
Dno těsta propíchejte na několika místech vidličkou. Těsto pečte v troubě vyhřáté na 180 °C cca 15 minut.
Po upečení koláč vytáhněte z trouby a nechte ho na chvilku vychladnout. Po vychladnutí navrstvěte na dno těsta tuňáka, cizrnu a napůl rozkrojená cherry rajčátka. Vše zalijte vejci rozšlehanými s mlékem a špetkou soli.
Vršek koláče posypte oreganem, balkánským sýrem a pečte dalších 25 minut.