Francouzský hruškový páj

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g rýžové mouky
220 g odtučněného tvarohu
4 hrušky
1 hrnek rostlinného mléka
2 vejce
150 ml rostlinného oleje
kokosový cukr (množství dle chuti)
1 balení kypřícího prášku
1 lžíce skořice
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Ve velké míse smícháme tvaroh, mouku, mléko, dva žloutky, olej, cukr, kypřící prášek, špetku soli a skořici.

  2. Z bílků vyšleháme zvlášť tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta. Těsto nalijte do vymazané koláčové formy.

  3. Koláč nakonec rovnoměrně poklaďte oloupanými hruškami a lehce je vtlačte do těsta.

  4. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C cca 40-45 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!