Francouzský hruškový páj
Recepty, MoučníkySuroviny
- 300 g rýžové mouky
- 220 g odtučněného tvarohu
- 4 hrušky
- 1 hrnek rostlinného mléka
- 2 vejce
- 150 ml rostlinného oleje
- kokosový cukr (množství dle chuti)
- 1 balení kypřícího prášku
- 1 lžíce skořice
- špetka soli
Postup Francouzský hruškový páj
Postup přípravy receptu
-
Ve velké míse smícháme tvaroh, mouku, mléko, dva žloutky, olej, cukr, kypřící prášek, špetku soli a skořici.
Z bílků vyšleháme zvlášť tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta. Těsto nalijte do vymazané koláčové formy.
Koláč nakonec rovnoměrně poklaďte oloupanými hruškami a lehce je vtlačte do těsta.
Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C cca 40-45 minut.