Kokosové flameri s vinným krémem a jahodami
Recepty, MoučníkySuroviny
- Vinná pěna:
- 3 žloutky
- 3 lžíce cukru krystal
- 150 ml bílého vína
- Krupicové flameri:
- 3 lžíce krupičky
- 250 ml mléka
- 5 lžic kokosové moučky
- 4 lžíce cukru (nebo podle chuti)
- asi 3 lžíce smetany na vaření
- Jahodové želé:
- 1 sáček želatiny v prášku (pro 250 ml tekutiny)
- 300 g rozmixovaných jahod
- cukr podle chuti
- voda podle potřeby
Postup Kokosové flameri s vinným krémem a jahodami
Postup přípravy receptu
-
K jahodám přidáme vodu, aby byl celkový objem 250 ml a vmícháme želatinu s cukrem. Přivedeme k varu a po minutě lijeme do skleniček. Necháme vychladnout a pak uskladníme alespoň 30 minut v ledničce.
Žloutky smícháme s cukrem, přidáme k nim víno a ve vodní lázni šleháme do pěny.
Krupičku s cukrem, kokosem a mlékem necháme 10 minut odstát a pak svaříme jako klasickou krupicovou kaši. Má být hutnější konzistence. Odstavíme, vmícháme k ní smetanu a pak i vinnou pěnu.
Lžící přendáme opatrně do sklenic přímo na želatinu a vychladíme nejméně dvě hodiny v lednici. Dozdobíme a podáváme.