Rychlé tvarohovo-jablečné bochánky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 200 g měkkého polotučného tvarohu
- 100 ml slunečnicového oleje
- 80 g hnědého cukru
- 1 vejce
- 330 g hladké mouky
- 3 lžičky kypřícího prášku do pečiva
- 2 střední jablka
- 1 vejce na potření
- perlový cukr nebo hrubý krystal na posyp
Postup Rychlé tvarohovo-jablečné bochánky
Postup přípravy receptu
-
Tvaroh smícháme s olejem, cukrem a vejcem. Jablka oloupeme, nastrouháme najemno a přimícháme k tvarohové směsi. Nakonec přimícháme mouku promíchanou s kypřícím práškem.
Plech vyložíme pečícím papírem. Lžící potřenou olejem z těsta vykrajujeme kousky, rukou je upravíme do bochánku a klademe je na připravený plech. Bochánky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme perlovým cukrem nebo hrubým krystalovým cukrem a vložíme je do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme je asi 15-20 minut dozlatova. Upečené necháme zchladnout na mřížce. Podáváme je nejlépe s domácí zavařeninou.