Rychlé tvarohovo-jablečné bochánky

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g měkkého polotučného tvarohu
100 ml slunečnicového oleje
80 g hnědého cukru
1 vejce
330 g hladké mouky
3 lžičky kypřícího prášku do pečiva
2 střední jablka
1 vejce na potření
perlový cukr nebo hrubý krystal na posyp

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh smícháme s olejem, cukrem a vejcem. Jablka oloupeme, nastrouháme najemno a přimícháme k tvarohové směsi. Nakonec přimícháme mouku promíchanou s kypřícím práškem.

  2. Plech vyložíme pečícím papírem. Lžící potřenou olejem z těsta vykrajujeme kousky, rukou je upravíme do bochánku a klademe je na připravený plech. Bochánky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme perlovým cukrem nebo hrubým krystalovým cukrem a vložíme je do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme je asi 15-20 minut dozlatova. Upečené necháme zchladnout na mřížce. Podáváme je nejlépe s domácí zavařeninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!