Hovězí plátky na česneku s dušeným kysaným zelím

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

několik hovězích plátků
1 cibule
1 paprika
1 lžíce sádla
kousek slaniny
6-7 stroužků česneku
několik kuliček pepře
3 bobkové listy
několik kuliček nového koření
1 lžíce sladké mleté papriky
sůl
Na přílohu:
1 větší miska kysaného zelí
2 střední cibule
1 lžíce sádla nebo oleje
1 bobkový list
1 menší brambora
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce cukru
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmažíme pokrájenou cibuli, na kterou vložíme omyté a trochu naklepané hovězí plátky.

  2. Přidáme na kousky nakrájenou papriku a podlijeme vodou.

  3. Vhodíme nové koření, bobkový list, pepř, vmícháme mletou sladkou papriku a osolíme.

  4. Přiklopíme a dusíme, podle potřeby doléváme vodou nebo vývarem. Když je maso poloměkké, přidáme 3 stroužky česneku nakrájené na kolečka. Přiklopíme a dusíme doměkka.

  5. Jakmile maso změkne, ještě trochu podlijeme, přidáme další 3-4 stroužky česneku nakrájené na kolečka a dusíme 4-5 minut.

  6. Dušené zelí připravíme tak, že na kostičky nakrájenou cibuli osmažíme na sádle, dokud trochu nezhnědne, přidáme lžíci mouky a poté vmícháme propláchnuté kysané zelí, které jsme předtím podusili jen s vodou do poloměkka.

  7. Přidáme lžíci cukru, aby zelí trochu zhnědlo a mělo lepší chuť, a také bobkový list. Znovu dobře promícháme a dusíme doměkka za občasného promíchání.

  8. Ke konci přípravy do zelí vmícháme najemno nastrouhanou bramboru a chvíli dusíme.

  9. Takto připravené zelí podáváme k hovězím plátkům a doplníme bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!