Italský cibulový chléb z MT funkce Crisp

Recepty, Mikrovlnná trouba

Suroviny

400 g cibule
hrst sušené cibule
300 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
2 vejce
2 lžíce sádla
2 dcl mléka
sůl
čerstvě mletý pepř
snítka čerstvého rozmarýnu
olej na talíř Crisp

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na jemné proužky a zvolna orestujeme na jedné lžíci sádla dozlatova.

  2. Ostatní suroviny a druhou lžíci sádla smícháme v míse, do vzniklého těsta přidáme 3/4 podušené a hrstt sušené cibule, nasekané jehličky rozmarýnu, osolíme a opepříme.

  3. Talíř Crisp vymažeme olejem a rovnoměrně pokryjeme vypracovaným těstem. Povrch posypeme zbylou cibulí.

  4. Pečeme s pužitím funkce Crisp 14 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!