Vepřové srdce s mrkví a hráškem
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- vepřové srdce
- 1 kg mrkve
- 1/2 sáčku mraženého hrášku
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžička medu
- krystalový cukr
- šťáva z 1/2 citronu
- vývar ze srdce
- 50 g másla
- pepř
- sůl
Postup Vepřové srdce s mrkví a hráškem
Postup přípravy receptu
-
Srdce si umyjeme a dáme ho vařit do slané vody do měkka.
Do kastrůlku dáme máslo a na něj vysypeme očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev, chvilku jí necháme dusit samotnou, pak přidáváme po částech vývar, ke konci dáme hrášek, med, cukr, sůl(ne moc, vývar je slaný!) a citronovou šťávu, chuť musí být vyvážená tak, jak jí máme rádi.
Do zbytku vývaru dáme mouku, rozmícháme a dolijeme, aby se nám šťáva trochu zahustila.
Měkké s nakrájíme na plátky a přidáme je k mrkvi, necháme převařit společně, aby maso nasáklo a máme hotovo.