Vepřové srdce s mrkví a hráškem

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

vepřové srdce
1 kg mrkve
1/2 sáčku mraženého hrášku
1 lžíce hladké mouky
1 lžička medu
krystalový cukr
šťáva z 1/2 citronu
vývar ze srdce
50 g másla
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Srdce si umyjeme a dáme ho vařit do slané vody do měkka.

  2. Do kastrůlku dáme máslo a na něj vysypeme očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev, chvilku jí necháme dusit samotnou, pak přidáváme po částech vývar, ke konci dáme hrášek, med, cukr, sůl(ne moc, vývar je slaný!) a citronovou šťávu, chuť musí být vyvážená tak, jak jí máme rádi.

  3. Do zbytku vývaru dáme mouku, rozmícháme a dolijeme, aby se nám šťáva trochu zahustila.

  4. Měkké s nakrájíme na plátky a přidáme je k mrkvi, necháme převařit společně, aby maso nasáklo a máme hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!