Noky z červené řepy s rukolou a ořechy
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- cca 500 g vařených brambor
- cca 200 g vařené nebo pečené červené řepy
- půl lžičky sušeného granulovaného česneku
- sůl
- cca 200 g hladké mouky
- 200 g rukoly (nebo baby špenátu)
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- hrst posekaných vlašských ořechů
- lžíce zakysané smetany
- strouhaný parmazán
Postup Noky z červené řepy s rukolou a ořechy
Postup přípravy receptu
-
Vychladlé uvařené brambory oloupáme a spolu s vařenou či pečenou červenou řepou nastrouháme najemno. Směs osolíme, trošku okořeníme sušeným česnekem, přidáme postupně mouku a zpracujeme těsto.
Vyválíme váleček, pokrájíme na kousky, zaoblíme a vidličkou vytvarujeme noky (podsypáváme moukou). Zavařujeme je do osolené vroucí vody, po vyplavání necháme tak minutu povařit, cedníkem vyndáme do mísy, pokropíme olejem, aby se neslepily.
V pánvi na dvou lžících oleje krátce opečeme česnek a posekané ořechy, přidáme opláchnutou rukolu a necháme zavadnout. Můžeme (ale nemusíme) přidat lžíci zakysané smetany a strouhaný parmazán.
Promícháme s noky a podáváme (na parmazán jsem zapomněla).