Noky z červené řepy s rukolou a ořechy

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

cca 500 g vařených brambor
cca 200 g vařené nebo pečené červené řepy
půl lžičky sušeného granulovaného česneku
sůl
cca 200 g hladké mouky
200 g rukoly (nebo baby špenátu)
2 stroužky česneku
2 lžíce oleje
hrst posekaných vlašských ořechů
lžíce zakysané smetany
strouhaný parmazán

Postup přípravy receptu

  1. Vychladlé uvařené brambory oloupáme a spolu s vařenou či pečenou červenou řepou nastrouháme najemno. Směs osolíme, trošku okořeníme sušeným česnekem, přidáme postupně mouku a zpracujeme těsto.

  2. Vyválíme váleček, pokrájíme na kousky, zaoblíme a vidličkou vytvarujeme noky (podsypáváme moukou). Zavařujeme je do osolené vroucí vody, po vyplavání necháme tak minutu povařit, cedníkem vyndáme do mísy, pokropíme olejem, aby se neslepily.

  3. V pánvi na dvou lžících oleje krátce opečeme česnek a posekané ořechy, přidáme opláchnutou rukolu a necháme zavadnout. Můžeme (ale nemusíme) přidat lžíci zakysané smetany a strouhaný parmazán.

  4. Promícháme s noky a podáváme (na parmazán jsem zapomněla).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!