Čočka s klobásou a žampiony

Recepty, Luštěniny

Suroviny

250 g čočky
větší klobása (šunková, maďarská)
4-5 žampionů
1 cibule
2+1 stroužky česneku
olej
oříšek másla
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Předem namočenou čočku uvaříme podle návodu. Cibuli a 2 česneky nakrájíme na drobno, klobásu na půlkolečka a žampiony na větší kousky. Na oleji zpěníme cibuli a česnek.

  2. Přidáme klobásu, žampiony, sůl a pepř. Společně opékáme do měkka. Do připravené směsi přidáme uvařenou čočku bez vody a zbylý utřený česnek.

  3. Vše společně krátce povaříme a nakonec dáme studené máslo, zamícháme a odstavíme. Dochutíme případně solí nebo pepřem a podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!