Čočka s klobásou a žampiony
Recepty, LuštěninySuroviny
- 250 g čočky
- větší klobása (šunková, maďarská)
- 4-5 žampionů
- 1 cibule
- 2+1 stroužky česneku
- olej
- oříšek másla
- sůl
- pepř
Postup Čočka s klobásou a žampiony
Postup přípravy receptu
-
Předem namočenou čočku uvaříme podle návodu. Cibuli a 2 česneky nakrájíme na drobno, klobásu na půlkolečka a žampiony na větší kousky. Na oleji zpěníme cibuli a česnek.
Přidáme klobásu, žampiony, sůl a pepř. Společně opékáme do měkka. Do připravené směsi přidáme uvařenou čočku bez vody a zbylý utřený česnek.
Vše společně krátce povaříme a nakonec dáme studené máslo, zamícháme a odstavíme. Dochutíme případně solí nebo pepřem a podáváme s chlebem.