Perníkový beránek
Recepty, MoučníkySuroviny
- 350 g polohrubé mouky
- 180 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 4 vejce (oddělit žloutky a bílky)
- 150 g změklého másla
- 100 g mletých mandlí nebo ořechů
- 200 ml mléka
- 1 kypřící prášek do perníku
- 1 lžička perníkového koření
- 1 lžička kakaa
- 1 lžička citronové kůry
Postup Perníkový beránek
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme změklé máslo, cukr a žloutky a ušleháme, pak za stálého šlehání přidáváme po částech mouku, prášek do perníku, mléko, citronovou kůru, perníkové koření, mleté mandle nebo ořechy, kakao. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.
Těsto nalijeme do vymazané formy. Silikonovou formu nemusíme vymazávat. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. asi 45 minut. Je nutno zkusit špejlí a pokud se těsto nelepí, je beránek upečený. Hotového beránka necháme vychladnout a teprve pak ho vyklopíme.