Zeleninová curry polévka s bulgurem (pro zahřátí)

Recepty, Polévky

Suroviny

cca 2 hrsti bulguru
1/4 hlávky kapusty
1 mrkev
kousek celeru
1 červená paprika
1 cibule
pár velkých listů mangoldu
2 stroužky česneku
špetka chilli vloček nebo čerstvá feferonka
1 polévková lžíce curry
kousek másla
vývar
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu pokrájíme na kostičky, cibuli na jemno, mangold na proužky. Na másle zpěníme cibuli, přidáme veškerou zeleninu kromě mangoldu, orestujeme, okořeníme a zalijeme vývarem. Vaříme cca 10 minut, poté přidáme na jemno posekaný česnek a vsypeme bulgur. Vaříme ještě 10 minut a nakonec vhodíme mangold. Po pěti minutách varu je polévka hotová. Dochutíme podle potřeby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!