Trhanec podle Pohlreicha upravený recept

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 část
3 jablka
50 g rozinek
6 vlašských ořechů
2 lžíce másla
2 lžíce krupicového cukru
2 část
špetka soli
2 lžíce másla
1 vanilkový cukr
1 lžíce krupicového cukru
100 ml mléka
125 g hladké mouky
2 ks vejce

Postup přípravy receptu

  1. Oddělte žloutky od bílků. V míse utřete žloutky s vanilkovám a krupicovým cukrem, přidejte mléko, mouku a ušlehejte. Vzniklou směs nechte chvíli odpočinout. Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do žloutkové směsi.

  2. V pánvi rozpusťte máslo, vlejte připravené těsto, zasypte rozinkami a pod pokličkou pomalu pečte cca 10 minut. Výška těsta v pánvi by měla být 2–3cm.

  3. Když je těsto z jedné strany hotové, otočte ho a nechte dojít. Upečenou placku natrhejte na menší kousky, vyjměte z pánve a nechte stranou.

  4. Do pánve vložte zbytek másla a nechte ho rozpustit. K máslu přidejte cukr a nechte zkaramelizovat. Přidejte na kousky nakrájené jablko, ořechy a promíchejte.

  5. Na závěr do pánve vraťte na kousky natrhané těsto a naposledy vše promíchejte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!