Trhanec podle Pohlreicha upravený recept
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 část
- 3 jablka
- 50 g rozinek
- 6 vlašských ořechů
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce krupicového cukru
- 2 část
- špetka soli
- 2 lžíce másla
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžíce krupicového cukru
- 100 ml mléka
- 125 g hladké mouky
- 2 ks vejce
Postup Trhanec podle Pohlreicha upravený recept
Postup přípravy receptu
-
Oddělte žloutky od bílků. V míse utřete žloutky s vanilkovám a krupicovým cukrem, přidejte mléko, mouku a ušlehejte. Vzniklou směs nechte chvíli odpočinout. Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do žloutkové směsi.
V pánvi rozpusťte máslo, vlejte připravené těsto, zasypte rozinkami a pod pokličkou pomalu pečte cca 10 minut. Výška těsta v pánvi by měla být 2–3cm.
Když je těsto z jedné strany hotové, otočte ho a nechte dojít. Upečenou placku natrhejte na menší kousky, vyjměte z pánve a nechte stranou.
Do pánve vložte zbytek másla a nechte ho rozpustit. K máslu přidejte cukr a nechte zkaramelizovat. Přidejte na kousky nakrájené jablko, ořechy a promíchejte.
Na závěr do pánve vraťte na kousky natrhané těsto a naposledy vše promíchejte.