Vepřové plátky v tlakáči
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 3 plátky libové vepřové plece
- 1 větší cibule
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 2 lžičky koření Maďarský guláš
- 1 lžíce krémžské hořčice
- sůl
- 3 lžičky polohrubé mouky
Postup Vepřové plátky v tlakáči
Postup přípravy receptu
-
Na oleji v tlakovém hrnci usmažíme na drobno nakrájenou cibuli dorůžova.
Na ní krátce z obou stran orestujeme plátky masa, přidáme sůl, hořčici, koření a podlijeme horkou vodou.
Maso dusíme 20 - 25 minut, do měkka.
Vše zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody, provaříme a odstavíme. Na závěr dochutíme solí. Podáváme s vařenými těstovinami, nebo knedlíkem.