Houskové knedlíky bez vážení

Recepty, Přílohy

Suroviny

1 hrnek hrubé mouky
špetka prášku do pečiva
1 žloutek
1 rohlík (starší)
1/2 hrnku vody (teplé)
(můžete použít teplou perlivou vodou)
1/2 lžičky soli
(to je dávka na jeden knedlík)

Postup přípravy receptu

  1. Prosátou mouku, prášek, žloutek a sůl v míse důkladně vařečkou zaděláme s teplou vodou na těsto, důkladně, do bublin - mělo by být dost řídké, přidáme rohlík pokrájený na kostičky, necháme cca 10 minut odpočinout a mokrýma rukama vytvarujeme knedlík - pozor, měl by být dost řídký, tvarujeme nad hrncem s vařící vodou.

  2. Dáme na cca 25 minut vařit knedlík. Občas ho ve vroucí vodě otočíme. Krájíme nití.

  3. Knedlíky jsou tužší, nemáme rádi péřové knedlíky, které se v omáčce nasají a rozpustí. Jde dobře nahřívat na páře a je výborný i opečený s vejcem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!