Buchta z pomazánkového másla s čokoládovou polevou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 3 žloutky
- 1 kelímek pomazánkového másla
- 120 g cukr krupice
- 1 vanilkový cukr
- 200 g polohrubé mouky
- 1/2 kelímku mléka
- 4 lžíce oleje
- 1 lžíce rumu
- 1 prášek do pečiva
- sníh ze 3 bílků
- citr. kůra
- poleva:
- 200 g cukr písek
- 100 g másla
- 1 lžíce horké vody
- 3 lžíce kakaa
- 1 lžíce rumu
Postup Buchta z pomazánkového másla s čokoládovou polevou
Postup přípravy receptu
-
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny. Přidáme máslo, mouku a zbytek surovin. Nakonec pomalu vmícháme sníh. Pečeme na pečícím papíru asi 30 minut na 180°C.
Mezitím rozpustíme máslo a spojíme se zbytkem přísad. Může se to nalít na ještě horkou buchtu nebo to nechat chvíli ztuhnout a rozetřít na vychladlou.