Krůtí kousky s dvojím celerem a kadeřavou kapustou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 0,5 kg krůtích prsou
- 1/2 bulvy celeru
- 1/2 svazku řapíkatého celeru
- 2 hrsti kadeřavé kapusty
- 1 větší cibule
- sůl
- mletý kmín
- sušený česnek
- olivový olej
Postup Krůtí kousky s dvojím celerem a kadeřavou kapustou
Postup přípravy receptu
-
Krůtí prsa omyjeme a nakrájíme na kousky. Bulvový celer okrájíme a nakrájíme na kousky, řapíkatý celer a cibuli nakrájíme na půlměsíčky. Kadeřavou kapustu nakrájíme na kousky.
V pánvičce rozehřejeme olivový olej a dáme na něj maso. Osolíme a okmínujeme, promícháme a ze všech stran prudce orestujeme. Přidáme oba celery a cibuli, podlijeme vodou a dusíme doměkka masa i celerů.
Když je maso i celery měkké, přidáme kadeřavou kapustu, sušený česnek a necháme podusit, než kapusta změkne. Podle potřeby můžeme ještě dochutit solí.