Pečené krůtí stehno s kaštanovou nádivkou a se zelím
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- Pečeně:
- 1 krůtí stehno
- 150 g sádla
- Kaštanová nádivka:
- 250 g vařených jedlých kaštanů
- 1 vejce
- 50 ml mléka
- šlehačka
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
- strouhanka
- Zelí:
- 1/2 hlávky zelí
- 1 cibule
- 80g sádla
- sůl
- pepř
- kmín
Postup Pečené krůtí stehno s kaštanovou nádivkou a se zelím
Postup přípravy receptu
-
Očistěné a vykostěné krůtí stehno posolíme a opepříme zvenku i zevnitř. Necháme chvíli odležet.
Mezitím si zhotovíme nádivku z kaštanů. Jedlé kaštany uvaříme doměkka, oloupeme, rozmixujeme nebo umeleme. Poté smícháme se strouhankou a přelijeme mlékem a šlehačkou (té by mělo být jen tolik,aby nádivka nebyla řídka). Přidáme vejce, osolíme a opepříme, přimícháme muškátový oříšek. Vše důkladně promícháme.
Stehno naplníme a zavážeme. Položíme na plech, zalijeme částí horkého tuku a pečeme v troubě na 170°C do změknutí masa.
Na tuku podusíme nakrájenou cibuli. Zelí nakrájíme na nudličky a přidáme k cibuli. Osolíme, opepříme, okmínujeme. Zalijeme vodou a dusíme doměkka. Podle chuti okyselíme citronovou šťávou.
Hotové stehno nakrájíme na porce a podáváme se zelím a např. s hranolkami.