Cheesecake z Lučiny a zakysané smetany
Recepty, MoučníkySuroviny
- První vrstva:
- 200g sušenek - já jsem použila kakaové BeBe (lze i máslové, esíčka apod.)
- 50g másla (mírně rozpustit)
- 130g cukru krystal
- 2 Lučiny ve vaničce
- 3 vejce
- 2 lžíce citronu
- špetka soli
- Na druhou vrstvu potřebujeme:
- 2 zakysané smetany
- 1 vanilkový cukr
Postup Cheesecake z Lučiny a zakysané smetany
Postup přípravy receptu
-
Sušenky rozdrtíme a smícháme s mírně rozpuštěným máslem. Poté vsypeme do dortové formy vyložené pečícím papírem. Lžící nebo rukou pořádně udusáme.
Šlehačem do jemna smícháme suroviny na první vrstvu (130 g cukru, 2 Lučiny, 3 vejce, 2 lžíce citronu a špetku soli) a vlijeme na korpus.
Dáme péct na 190°C na 25 minut.
Poté vyjmeme z trouby a natřeme druhou vrstvu ze zakysané smetany s vanilkovým cukrem. Zapečeme ještě přibližně 8 minut na 210°C.
Necháme vychladnout a pak můžeme zdobit např. rozpuštěnou hořkou čokoládou, tak jak má kdo rád.