Cheesecake z Lučiny a zakysané smetany

Recepty, Moučníky

Suroviny

První vrstva:
200g sušenek - já jsem použila kakaové BeBe (lze i máslové, esíčka apod.)
50g másla (mírně rozpustit)
130g cukru krystal
2 Lučiny ve vaničce
3 vejce
2 lžíce citronu
špetka soli
Na druhou vrstvu potřebujeme:
2 zakysané smetany
1 vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky rozdrtíme a smícháme s mírně rozpuštěným máslem. Poté vsypeme do dortové formy vyložené pečícím papírem. Lžící nebo rukou pořádně udusáme.

  2. Šlehačem do jemna smícháme suroviny na první vrstvu (130 g cukru, 2 Lučiny, 3 vejce, 2 lžíce citronu a špetku soli) a vlijeme na korpus.

  3. Dáme péct na 190°C na 25 minut.

  4. Poté vyjmeme z trouby a natřeme druhou vrstvu ze zakysané smetany s vanilkovým cukrem. Zapečeme ještě přibližně 8 minut na 210°C.

  5. Necháme vychladnout a pak můžeme zdobit např. rozpuštěnou hořkou čokoládou, tak jak má kdo rád.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!