Loupáčky zadělané v domácí pekárně
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 400 g hladké mouky
- 70 g krupicového cukru
- 180 ml mléka
- 70 g rozpuštěného másla
- 1 žloutek + 1 vejce na potření loupáčků
- 22 g droždí
- špetka soli
Postup Loupáčky zadělané v domácí pekárně
Postup přípravy receptu
-
Do nádoby od domácí pekárny jsem nalila mléko a rozpuštěné a vychladlé máslo. Přidala jsem žloutek a hladkou mouku. Do důlku, který jsem v mouce vytvořila jsem rozdrobila droždí, které jsem zasypala lžičkou krupicového cukru. Zbylý cukr jsem nasypala do jednoho rohu a do druhého rohu nádoby jsem dala špetku soli.
Nádobu jsem vložila do pekárny a navolila jsem program Těsto. Pekárnu jsem zapnula a za hodinu a půl jsem měla krásně vypracované a vykynuté těsto. To jsem vyklopila na pracovní plochu, krátce ho propracovala a rozdělila jsem ho na 4 díly. Každý bochánek těsta jsem rozválela na kruh a ten jsem rozdělila na další 4 díly. Každý díl jsem ještě rozválela a od širší strany jsem těsto srolovala a vytvořila loupáček.
Loupáčky jsem pokládala v dostatečných rozestupech na plech vyložený pečícím papírem a nechala je ještě chvíli kynout při pokojové teplotě.
Mezitím jsem rozšlehala vajíčko, kterým jsem loupáčky potřela. Na závěr jsem je posypala mákem.
Plech jsem vložila do předehřáté trouby na 180°C a loupáčky jsem pekla 20 minut. Po upečení jsem je nechala vychladnout na mřížce.
K loupáčkům si připravte vaší oblíbenou kávu nebo čaj, nemažte je oblíbenou zavařeninou a nechte si chutnat.