Osecký srnčí guláš

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 kg srnčí plece (lze použít i hovězí maso)
1 kg cibule
1 plechovka fazolí v rajském protlaku
1 velká zelená paprika
sůl
sladká paprika
kmín
koření na divočinu
2 lžíce sádla
2 lžíce mouky

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle podusíme cibuli, posypeme sladkou paprikou a přidáme na kostky nakrájené maso. Osolíme, přidáme kmín a koření na divočinu. Mírně podlijeme a dusíme téměř do měkka. Během dušení mírně podléváme.

  2. Pak přidáme fazole a na plátky nakrájenou papriku. Dusíme cca 5 minut, aby se paprika nerozvařila, ale nebyla tvrdá.

  3. Zahustíme moukou, rozmíchanou ve vodě a necháme provařit. Dle chuti dosolíme. Jako příloha jsou bramboráčky, lze i těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!