Osecký srnčí guláš
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 kg srnčí plece (lze použít i hovězí maso)
- 1 kg cibule
- 1 plechovka fazolí v rajském protlaku
- 1 velká zelená paprika
- sůl
- sladká paprika
- kmín
- koření na divočinu
- 2 lžíce sádla
- 2 lžíce mouky
Postup Osecký srnčí guláš
Postup přípravy receptu
-
Na sádle podusíme cibuli, posypeme sladkou paprikou a přidáme na kostky nakrájené maso. Osolíme, přidáme kmín a koření na divočinu. Mírně podlijeme a dusíme téměř do měkka. Během dušení mírně podléváme.
Pak přidáme fazole a na plátky nakrájenou papriku. Dusíme cca 5 minut, aby se paprika nerozvařila, ale nebyla tvrdá.
Zahustíme moukou, rozmíchanou ve vodě a necháme provařit. Dle chuti dosolíme. Jako příloha jsou bramboráčky, lze i těstoviny.