Čokoládový dortík s pomeranči
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 vejce
- 150 g cukru krupice
- 225 g polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 4 lžíce kakaa
- 1 lžička skořice
- šťáva i s dužinou ze 2 pomerančů
- 150 ml oleje
- Poleva:
- 50 g čokolády na vaření
- 100 ml smetany (stačí 12%)
- povidla
- rum na potření
Postup Čokoládový dortík s pomeranči
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, skořicí a kakaem. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přilijeme olej a šťávu z pomerančů. Nakonec přisypeme sypkou směs. Dortovou formu vymažeme a vysypeme. Korpus pečeme při 175°C asi 40 minut.
Po vychladnutí korpus prořízneme a potřeme povidly smíchanými se 2 lžícemi rumu.
Navrch polijeme čokoládovou polevou: Čokoládu rozpustíme ve vodní lázní a postupně přiléváme smetanu až se krásně spojí s čokoládou.