Čokoládový dortík s pomeranči

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
150 g cukru krupice
225 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
4 lžíce kakaa
1 lžička skořice
šťáva i s dužinou ze 2 pomerančů
150 ml oleje
Poleva:
50 g čokolády na vaření
100 ml smetany (stačí 12%)
povidla
rum na potření

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, skořicí a kakaem. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přilijeme olej a šťávu z pomerančů. Nakonec přisypeme sypkou směs. Dortovou formu vymažeme a vysypeme. Korpus pečeme při 175°C asi 40 minut.

  2. Po vychladnutí korpus prořízneme a potřeme povidly smíchanými se 2 lžícemi rumu.

  3. Navrch polijeme čokoládovou polevou: Čokoládu rozpustíme ve vodní lázní a postupně přiléváme smetanu až se krásně spojí s čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!