Jablečná bábovka s vaječným likérem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 3 jablka
- 1 PL citronové šťávy (na pokapání jablíček na kostičky)
- 250 g másla
- sůl
- 150 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 5 vajec
- 150 ml vaječného likéru
- 210 g hladké mouky
- 210 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- kakao
- čokoládové zdobení
- bílá čokoláda (poleva) na ozdobu (já nedávala)
Postup Jablečná bábovka s vaječným likérem
Postup přípravy receptu
-
Změklé máslo utřeme se solí a cukry do pěny, za stálého tření přidáváme vejce jedno po druhém, po částech likér a nakonec mouku smíchanou s práškem.
Jednu třetinu těsta nalijeme do vysypané formy. Do zbytku těsta vmícháme jablka oloupaná a nakrájená na malé kostičky.
Jednu polovinu obarvíme kakaem a do zbytku přisypeme čokoládové zdobení.
Přidáme do formy, protáhneme vidličkou, aby vzniklo mramorování a upečeme při 170°C asi 50 minut (doba je orientační, každá trouba peče jinak). Vychladlou bábovku ozdobíme bílou čokoládou (nemusí být).