Jablečná bábovka s vaječným likérem

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 jablka
1 PL citronové šťávy (na pokapání jablíček na kostičky)
250 g másla
sůl
150 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
5 vajec
150 ml vaječného likéru
210 g hladké mouky
210 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
kakao
čokoládové zdobení
bílá čokoláda (poleva) na ozdobu (já nedávala)

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo utřeme se solí a cukry do pěny, za stálého tření přidáváme vejce jedno po druhém, po částech likér a nakonec mouku smíchanou s práškem.

  2. Jednu třetinu těsta nalijeme do vysypané formy. Do zbytku těsta vmícháme jablka oloupaná a nakrájená na malé kostičky.

  3. Jednu polovinu obarvíme kakaem a do zbytku přisypeme čokoládové zdobení.

  4. Přidáme do formy, protáhneme vidličkou, aby vzniklo mramorování a upečeme při 170°C asi 50 minut (doba je orientační, každá trouba peče jinak). Vychladlou bábovku ozdobíme bílou čokoládou (nemusí být).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!