Jablečná zmrzlina s pudinkem - jablečné nanuky

Recepty, Moučníky

Suroviny

400 g oloupaných jablek bez jadřinců
1- 2 citrony
500 ml vody na pudink
70 - 100 g cukru krupice - dle potřeby
1 vanilkový cukr
20 g vanilkového pudinkového prášku

Postup přípravy receptu

  1. Jablka nakrájíme na menší kousky a dáme do rendlíku. Přidáme šťávu z půlky citronu a malinko vody, asi 3 lžíce. Jablka za občasného promíchání úplně rozdusíme - na kaši. Pokud je třeba, přidáme opět malinko vody. Záleží na šťavnatosti jablek. Podušená jablka můžeme třeba i rozmixovat.

  2. Běžným způsobem uvaříme pudink. Větší část vody s cukrem a vanilkovým cukrem přivedeme k varu a za stálého míchání vlijeme menší díl vody s rozmíchaným pudinkovým práškem. Necháme zhruba 3 minuty provařit.

  3. Jablečnou směs vmícháme do pudinku, ještě dochutíme citronovou šťávou a případně, pokud je třeba, můžeme dosladit. Směs necháme za občasného promíchání zchladnout. Pak vlijeme do výrobníku zmrzliny - strojku a necháme zmrazit, trvá to zhruba 40 minut. Kdo má strojek s menší nádobou, musí množství ingrediencí snížit.

  4. Tuto směs můžeme použít i na nanuky. Naplníme tvořítka a necháme důkladně zmrazit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!